Geschiedenis Machinefabriek de Valk B.V.

Terug in de tijd

Start

In augustus 1948 startte Jan Hagelaars in een zeer bescheiden onderkomen met "de eerste Valkenswaardse Machinefabriek de Valk”. De eerste opdrachtgevers waren de plaatselijke bedrijven zoals sigarenfabrieken, schoenfabrieken en brouwerijen. Ook werden er centrifugaal pompen gebouwd t.b.v. zandzuigerijen.

Groei

De eerste medewerkers kwamen in dienst en het bedrijf verhuisde naar een ruimer onderkomen aan de Eindhovenseweg. Na 3 jaar waren er 12 mensen in dienst en andere regionale bedrijven werden klant.

Modernisering

Machinefabriek de Valk werd een volwaardige toeleverancier en groeide gestaag. Gaande weg werd het machinepark vervangen door modernere C.N.C. gestuurde machines.

In 1986 verhuisde het bedrijf naar een modern gebouw op het industrieterrein de Vest.

Vandaag

Machinefabriek de Valk werkt tegenwoordig voor een groot gedeelte voor de optische industrie, Semi-conductor industrie, diverse lichtdivisies van Philips en heeft verder klanten in België, Duitsland en Frankrijk.

De Valk beschikt over een modern machinepark en richt zich tevens op totaalprojecten. Van de eerste schets, de bouw van het prototype tot en met de realisatie en installatie bij de klant. Hiervoor beschikken we over een 2 assemblagehallen van 1200m² en 800m² waar projecten van diverse groottes kunnen worden gebouwd.

Verder heeft de Valk een cleanroom klasse 7 van 70m² en beschikt het over een reinigingsstraat waar producten gereinigd en stofvrij verpakt kunnen worden.

Het bedrijf is in het bezit van het ISO 9002 certificaat en inmiddels een begrip in Brabant.

Kortom, al bijna 65 jaar denken we primair aan inventieve oplossingen en de hoogste kwaliteit voor onze loyale opdrachtgevers. Daar staan we voor tot in het kleinste detail.